annaenander.blogg.se

Livet som au pair.

Kategori: Allmänt

Ville mest bara lägga upp två bilder som visar hur vi jobbar här för tillfället! Man ska inte klaga!

Atlanta!

Kategori: Allmänt

Jag kan nu berätta att jag kommer att flytta till Atlanta!
Den 8 juli flyger jag från Seattle. Jag ska bo/jobba hos en familj med ett barn på 2 år. Han heter Zain och är hur söt som helst!
Jag kommer sakna mina tre barn här men det känns så bra att jag kommer kunna hälsa på dom i Sverige! Jag har haft en bra tid här och barnen har varit helt underbara, visst har vi haft våra stunder men mestadels har det varit så bra!
Nu ser jag fram emot att få uppleva en helt ny stad!

Closest to my heart.

Kategori: Allmänt

Den här bilden har jag som bakgrundsbild på min telefon. Varje gång jag tittar på den påminns jag om hur nära min familj finns trots att jag är på andra sidan jordklotet.
Det känns så otroligt skönt!

Senaste dagarna.

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering här på bloggen. Det har varit mycket att tänka på den senaste tiden här borta. Min nuvarande familj SKA alltså flytta till Sverige.. Barnen flyttar redan 4e juli. Det är jättetråkigt och jag kommer sakna alla tre barn jättemycket! Men en bra sak är att jag vet att jag kommer kunna träffa dom när jag är tillbaka i Sverige. 
Jag har alltså fått börja "macha" med nya familjer, tillbaka på ruta ett känns det som. Det har varit många beslut att ta och mycket tankar och funderingar, men jag har nu hittat en familj som magen sa ja till direkt! Jag kommer berätta om familjen när allt är 100% klart, just nu ligger det på 99%. 
Jag kan i alla fall säga att min tanke från början var att försöka vara kvar på den sidan av USA som jag är nu, men nu kommer jag istället förmodligen att flytta till helt andra sidan! Istället för att ha californien precis under mig kommer jag ha florida, vilket inte är helt fel det heller!
 
För att återgå till mina senaste dagar här i Seattle, i fredags hade vi precis som alla ni hemma midsommarfirande här! Jag var tidigare den veckan på IKEA med alla barnen och köpte sill och gravad lax! Det var inte den bästa sillen jag ätit men vad gör det, det är ju känslan som räknas! Barnen plockade fina blommor ute på trädgården på dagen och jag bakade jordgubbstårta. Det var en annorlunda midsommar, lite lugnare än vad den brukar bli hemma.. 
 
Förra midsommardagen på sandhamn med fina Julia!
 
 
I söndags var vi hemma hos Jackie, Joacims flickväns föräldrar och åt lunch. Dom bodde i ett stort hus precid vid vattnet, hur fint och mysigt som helst! De hade sex stycken höns på trädgården som vi passade på att mata.
 
Även vi har fått fåglar i trädgården! Ett litet bo i en buske med 4 små bebisar (efter idag är det bara 2 stycken kvar, Fia erkände att hon hade plockat upp några fåglar men säger att hon inte kommer ihåg vart hon la dom....) 
 
Annars har vi bara njutit av dagarna tillsammans, det har varit många regninga dagar nu sista tiden så vi har ägnat mycket tid åt den populära inomhus lekplatsen på Mc donald's, barnen älskar den och jag gillar deras kaffe! En perfekt kombo! Vädret ser ut att bli fantastiskt de kommande dagarna, runt 29 grader och sol, hurra!
 
Att klä ut sig till diverse olika figurer är något twinsen ägnar sig åt varje dag!
 
Vad jag också har hunnit med är att för första gången backa in i en annan bil.. riktigt klantigt! Jag ser det som en erfarenhet, det gör inte Joacim..
Det blev en fin buckla på den andra bilen, min bil syns det ingenting på men det kan ha och göra med att den var ungefär 4 gånger så stor som den här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Downtown Seattle

Kategori: Allmänt

I lördags åkte jag, Joanna och Maddy in till Seattle. Joanna är från Tyskland och Maddy från Australien. Vi tog en buss härifrån Redmond för att slippa kostnader för parkering osv. Det var smidigt och tog ca 25 min. Först gick vi till Pike Place Market. Det är som en stor marknad där man kan köpa alla typer av färska råvaror, det var kul att bara kolla runt på allt. Trots att det var sjuuukt mycket folk där! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan gick vi till den berömda "gum wall", lite äckligt men ändå coolt! Vi satte självklart dit varsitt tuggummi också :)
 
 
 
Här är den första starbucks! Det var alldeles för lång kö in så vi nöjde oss med att bara stanna till utanför.
 
 
Sedan gick vi ner till Seattles waterfront, det är så häftigt att man går runt i 25 graders värme och kollar man bara över vattnet så ser man berg fulla med snö på, så är det även väldigt ofta när man kör bil på motorvägen. Nästan så man glömmer bort att koncetrera sig på vägen och istället bara tittar på utsikten
 
 
Bröllop!
 
 
Lunch på redrobin! Riktigt goda hamburgare med även där, en helt okej utsikt!
 
 
Roliga träd vid busshållsplatsen påväg hem
 
 
Dagen avslutade vi såhär!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite fler turistbilder

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
picknick med svenska pannkakor, väldigt uppskattat!

10-06-13

Kategori:

Igårkväll samlades alla som är au pairer i seattle för att åka på en båttur. Man fick verkligen en fin utsikt över staden. Det är så vackert här!

Hittils har det inte regnat en droppe sen jag kom hit, jobbargubbarna som renoverar i huset säger "Anna you came with the sun" så gulliga!
Dock verkar det som att det ska regna lite den här veckan..
Just nu är saker och ting lite oklara här, familjen ska nämligen kanske flytta till Sverige :( Joacim har fått ett jobberbjudande, och han kommer bestämma sig idag eller imorgon. Om dom flyttar betyder det att jag måste hitta en ny familj, det känns jättejobbigt men jag kan inte göra något åt saken tyvärr. Ingenting är 100% bestämt än så vi får se hur det blir.

 

 

 

07-06-13

Kategori: Allmänt

Idag lämnade Linnea oss för en vecka på hawaii (jag är inte avundsjuk..) hon kommer förmodligen tillbaka hit en dag sen innan hon åker till Sverige. Barnen var ledsna när hon åkte, jag kunde knappt se på för jag tänkte bara på hur det kommer kännas sen när det är min tur att åka.. Barnen frågar redan "Anna, are you gonna stay here forever?"..
 
Efter lite tårar åt vi middag och sedan tog jag bilen och körde till en körskola för att göra teroriprovet till körkortet som jag måste ta här. Det var 25 frågor och jag fick exakt samma frågor som jag övat på tidigare under dagen på deras hemsida, med andra ord så klarade jag det med bara ett fel! Nu ska jag bara boka tid för en uppkörning också. Det kändes lite konstigt att KÖRA till körskolan för att göra testet, kändes som att folk kollade lite konstigt på mig men jag får köra på mitt svenska/internationella körkort lagligt ett tag till här. 
Det är ganska kul att köra bil här, mycket trafik och många filer! Man får svänga höger även fast det är rött vilket känns väldigt ovant. 
Påvägen hem stannade jag till på en affär som heter target, den är som ica maxi gånger 20 ungefär.. Där finns ALLT. Jag köpte på mig lite hårprodukter, allt är så mycket billigare än hemma!
 
Nu ska jag äta lite m&m's (fantastiskt gott godis) och sedan sova. Jag är helt slut efter min första vecka här och imorgon får det nog bli en rejäl sovmorgon!

06-06-13

Kategori:

Solen fortsätter att skina här borta! Luften känns lite fuktigare än hemma vilket gör att det även känns varmare. Idag har vi badat och solat mest hela dagen. Solen är lite starkare här också så jag börjar få en lagom och fin bränna :)
Imorgon åker Linnea så ikväll har vi haft hejdå-middag för henne, vi åt tacos och tårta allihopa!
Nu är inomhus bubbel-poolen färdig också så snart ska vi sätta oss i den och koppla av. Än så länge känns livet ganska lätt här borta måste jag erkänna!

03-06-2013

Kategori: Allmänt


Idag har vi haft strålande väder här! klockan 07.30 gick jag, Linnea och alla barnen upp och åt frukost och gjorde oss klara för dagen. Linnea är au pairen som har varit här innan mig, hon åker hem till Sverige i helgen. Först lämnade vi Alex på skolan och sen åkte vi hem, tvillingarna har redan fått sommarlov så vi lekte lite i trädgården och sedan åkte vi till Bellevue, det är ett ställe som ligger mitt emellan Redmond och Seattle, där fanns det en massa affärer och resturanger. Der var väldigt fint överallt och det kändes direkt som att det är ett ställe man kommer åka till många gånger. 
Tanken var att vi skulle fixa ett social security number till mig, vilket man behöver för att tex ta körkort och öppna ett bankkonto här, men det var alldeles för lång kö för att kunna sitta och vänta med två små barn i knät så vi åkte till Mc donalds och åt lunch istället. 
Här hemma i huset finns det nästan bara nyttig mat vilket är väldigt bra! Men ibland måste barnen få unna sig lite :) 
Det är väldigt skönt att ha Linnea här dom första dagarna, hon berättar allt jag behöver veta och lite till!
Kl 15.00 hämtade vi upp Alex i skolan och sedan åkte vi hem och hade lite poolhäng allihopa. 
Nyss kom alla tre barn och knackade på min dörr och ville ha godnattpussar, dom är så söta!
Jag ska snart sova jag med, man blir trött av alla nya intryck. 
 
 
 
 
 
 

Seattle!

Kategori: Allmänt

Klockan är nu ca 21.00  här i Seattle, och jag ska snart sova min andra natt i mitt nya hem. 
 
Igår ca 21.00 landade jag i Seattle, Joacim (pappan) och äldsta barnet Alex hämtade mig på flygplatsen, alla barnen hade tidigare på dagen gjort en fin skylt till mig. 
Huset ligger en liten bit utanför Seattle, naturen påminner väldigt mycket om Sverige här runt omkring, vilket är ganska skönt, det känns som "hemma".  (Sen hade jag såklart inte klagat på att ha palmer på trädgården istället men allt har sina för och nackdelar) 
Huset är stort med mååånga rum. Mitt rum är mysigt, sängen är superskön, garderoben stor och jag har ett eget badrum med eget badkar. Toppen helt enkelt! 
 
Imorse vaknade jag väldigt tidigt, och efter en stund hörde jag små knackningar på min dörr. In kom tre små barn med sina filtar och hoppade upp i min säng. Vi kramades, pratade och öppnade lite presenter som jag hade med mig. 
Sedan åkte vi in till Seattle, tackar pappa för att jag fått köra hans stora bil mycket hemma för annars hade jag förmodligen kissat på mig av rädsla när jag såg bilen som jag ska ha här, den är enorm! 
Vi åkte till ett stort akvarium och kollade på alla möjliga fiskar och andra djur, barnen har varit där många gånger förut så dom visade mig runt och lärde mig vad alla olika fiskar heter. Det var kul att se lite av Seattle också, det är verkligen en vacker stad! Jag längtar efter att få upptäcka den mer!
 
Barnen har verkligen varit fantastiska idag. Alex har visat mig hur saker och ting funkar och hjälpt mig både med språket och saker i hemmet. Tvillingarna är supersöta och vill mysa hela tiden, bara idag har dom flera gånger ropat på mig och när jag kommit sagt "I just wanted a hug from you" OM jag smälter. 
Vi avslutade denna dagen med filmys i soffan, alla tre barn satt i min famn och sedan läste vi en bok och nu ligger alla och sover. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Twins!
 
Alex!
 
Nemo!
 
 

New York!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag hade bra dagar i New York. Skolan var fin från utsidan men mindre fin inuti, sängarna i rummet var så hårda att det förmodligen hade varit skönare att sova på golvet. Men jag träffade 4 svenska tjejer och vi hade jättekul! 
Vår dag inne i NYC var helt galen, vi 5 tjejer sprang runt i ca 32 graders värme och försökte hinna med så mycket vi kunde på våra tre timmar. Ja, vi var så svettiga att det rann. 
 
New York är definitivt en stad jag vill åka tillbaka till, helt fantastisk! 
 
 
Skolan i NY.
 
Skolan i NY.
 
NYC!