annaenander.blogg.se

Mormor & Morfar

Kategori: Allmänt

Idag när jag öppnade brevlådan fick jag se det här kortet, jag blev väldigt förvånad och glad!
Tack mormor och morfar, jag saknar er!

Braves-game!

Kategori: Allmänt

En dag varje månad har man så kallat "au pair-möte", då möts alla au pairer upp för att göra något roligt tillsammans. Så i söndags möttes vi alla upp för att gå på en baseball match. Laget här i Atlanta heter Braves och sporten är verkligen jättestor här! Det var en rolig upplevelse, jag försökte förstå mig på hur spelet gick till men det enda jag kom fram till var att det är ganska likt brännboll. Sen hur poängen räknades eller vilket lag som ledde hade jag ingen aning om.. 
Alla hade tröjor eller kepsar med det stora A:et på som står för Atlanta (braves) självklart hade även jag en keps och jag tycker att motivet passar extra bra på mig, ja ni förstår nog varför :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zain 2 år

Kategori: Allmänt

I lördags fyllde Zain som sagt två år. Han var jätteglad hela dagen och hans pappa fick fria händer att välja hans outfit....antar att det är så man klär sina barn i indien när dom ska vara fina! Vi hade en trevlig dag/kväll med gäster på besök och Z blev överöst med presenter. 
 
 
 
 
lilla familjen.
 
 

27 juli

Kategori: Allmänt

Och lilla Z fyller år! Idag tog jag en skön sovmorgon och nu har jag precis ätit frukost. Hela familjen är ute och uträttar ärenden och i eftermiddag blir det kalas.

Igår när jag hade slutat jobba för dagen körde jag ner till downtown decatur för att strosa runt lite. Där finns många resturangen, pubar/barer och små udda affärer. Det tar ungefär 3 min att köra dit så det är väldigt nära. Ja, man kan också gå men det är för varmt!
Jag försökte ta lite bilder på "torget" men det är svårt att fånga hur det verkligen ser ut. Det är iallafall väldigt mysigt!
På kvällen gick jag och köpte en pizza och gick sedan med den till Camilla, även det var en upplevelse. Alla som jobbade på pizzerian drack öl och verkade lite smått berusade. Dom spelade ganska hög musik och folk hängde runt i en liten bar.
Hela stämningen här runt omkring är så avslappnad på något sätt.
Pizzan åt vi på Camillas altan tillsammans med några drinkar och lite vin. På kvällarna är temperaturen verkligen perfekt här så det är så skönt att sitta ute! Om man bortser från alla myggor och andra härligheter, igår dödade jag en flygande kackerlacka..

26 juli

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag! Idag jobbar jag bara fram tills Zain sover middag runt kl 13.00. Nu är vi i en stor bokaffär där dom har ett bord med en massa tåg på som barn får leka med. Ett perfekt ställe, man kan läsa böcker eller leka. (Det finns även ett starbucks i butiken, alltid lika uppskattat med gott kaffe!)

Nu är det snack-time och Z äter sina små kex formade som små fiskar.

25 juli

Kategori: Allmänt

Och löning där hemma! Jag känner "löningskänslan" lite inom mig även fast jag inte alls får någon lön idag. Antar att jag fortfarande lever kvar lite i livet i Sverige. Här får man lön varje vecka istället, vilket verkligen är skönt! Jag önskar att det var så även hemma.

Dagarna flyger iväg här, snart är ännu en arbetsvecka över. I helgen har jag inte så mycket planerat mer än att Zain fyller år på lördag så det blir kalas! Och på söndag ska jag gå på min första Atlanta Braves-game, baseball är riktigt stort här så det ser jag fram emot!
Här i veckan fick jag även reda på att pappa har bokat biljetter hit nu! Äntligen! Så han och David kommer och hälsar på den 30 oktober, om 97 dagar. Jag längtar ihjäl mig.

23-juli

Kategori: Allmänt

Jag har nu bott i USA i snart 2 månader, idag är det 57 dagar sen jag lämnade Sverige.
Det känns som att det var igår jag stod på arlanda med mamma, pappa och David och tårarna rinnandes. 57 dagar sedan jag i stort sätt inte hade en aning om vad jag egentligen gav mig in på. Mina första två månader har gått fort men ändå har det hunnit hända så mycket. I två månaders tid innan jag lämnade Sverige var jag till 110% säker och inställd på att jag skulle bo i Seattle och ta hand om tre barn, nu bor jag i Altanta och tar hand om ett barn. Men jag tror att allt som händer har en mening, än så länge känns det som att jag trivs bättre här än vad jag gjorde i Seattle, det beror inte på familjen utan på staden. Samtidigt är jag så tacksam över att jag fick chansen att uppleva staden, det är inte många som får!

För 2 månader sedan hade jag i stort sätt bara mig själv att tänka på i första hand. Jag kunde göra precis vad jag ville när jag ville. Det har med säkerhet förändrats. Jag känner redan nu hur mycket jag växer som person för varje dag som går, det handlar inte bara om mig utan ett litet barn i första hand. Varje dag har jag ansvaret för det finaste och mest värdefulla föräldrarna har. Det är min uppgift att se till att Zain mår bra och uppfylla alla hans krav. Jag spenderar mer tid med honom än vad hans föräldrar gör, jag är hans lilla "extramamma". I över en månads tid var jag även extramamma åt tre barn, vilket verkligen var en upplevelse!
Det finns personer som inte kan förstå hur man väljer att göra det här, bo i en familj och ta hand om deras barn, när man kan bo själv och göra vad man vill. Båda har sina för och nackdelar, vissa dagar vill jag bara åka hem och gå tillbaka till livet hemma. Det ska jag göra också, men först ska jag ta mig igenom den här resan.
Kärleken som de tre barnen i Seattle gav mig går inte att beskriva, dom kommer alltid betyda mycket för mig, trots att vi inte fick så mycket tid tillsammans. Och nu den här lilla krabaten, Zain. Det är så kul att få umgås med honom i stort sätt varje dag och se hur han utvecklas, kan inte föreställa mig hur stor skillnad det kommer vara om 10 månader när jag åker hem! Han är en underbar liten kille och min favoritstund på dagen är när vi sitter i fåtöljen och läser böcker och han pussar mig efter varje bok är slut.

Man får inte heller glömma att jag har mycket ensamtid och ledighet också, vilket är riktigt behövligt och skönt! Det kan väl inte bli bättre att ha hela USA framför sina fötter? Det finns så mycket att se och uppleva! Det är vad man får tänka på de dagarna när livet känns hårt. USA är ett fantastiskt land och jag har möjligheten att uppleva det i ett år. Den chansen får man bara en gång.

Nu har jag skrivit av mig lite, vill även passa på att säga att jag saknar er alla nära och kära där hemma. Jättemycket!


21 juli- Min helg

Kategori: Allmänt

Min helg har varit toppen! I fredags efter lunch åkte jag och Camilla (en au pair från Danmark) till en pool och solade och badade, så skönt! Det var 40 grader varmt och luftfuktigheten gjorde att det kändes som 45.. Man ska inte klaga men det var faktiskt för varmt. Tur att vi kunde ligga i poolen.
Lite senare när det inte var riktigt lika varmt tog vi ett par drinkar och pratade om livet.
Camillas värdpappa spelar i ett coverband som hade konsert här i Altanta i lördags och dom bjöd med mig! Det var annorlunda men riktigt roligt att se, dom spelade en massa låtar från 70-talet och det är kul att man känner igen så många av dom trots att man är född på 90-talet. Konserten var utomhus och vi hade sån tur med vädret. Som sagt, inte en konsert jag hade valt att gå på i vanliga fall men det var en upplevelse jag sent kommer glömma! Efteråt gick vi backstage och var med på deras afterparty.

Idag söndag åkte vi in till Buckhead, i Altanta och strosade runt i ett par olika malls och åt middag. En mysig söndag och ett bra avslut på veckan.

 

18 juli- området där jag bor

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag visa lite bilder på området precis där jag bor. Här är det verkligen grönt och mysigt men åker man bil i ungefär tio minuter kommer man in till Atlanta där det är en massa skyskrapor och verkligen storstadskänsla, så häftig kontrast!
 
 
Här börjar gatan som huset ligger på och det ligger nästan direkt in till vänster
 
Bara någon minuts gångsväg ifrån huset finns det små mysiga resturanger/barer och en liten park där folk bara hänger runt. Det finns skåp med lite böcker som man får låna om man känner för att sätta sig på en bänk och läsa, på kvällarna spelas det musik och är olika quiz tävlingar på de olika resturangerna, det är mysigt att bara gå dit och lyssna och kolla på folk.
 
 
Idag var det ett gäng tjejer som tränade cheerleading i parken
 
Gick förbi den här lastbilen också..
 
Och här kommer lite bilder på min lilla apunge, han blir bara sötare och sötare för varje dag som går! 
 
 
 
Här gillar han att sitta och titta varje dag när jag lagar mat
 
På övervåningen i det här garaget är mitt rum
 
Jag kände att jag ville göra något personligt för mig i mitt rum så jag lyckades hitta dom här fjärilarna som bara var att klistra fast på väggen! Nu känner jag mig hemma. Alla som varit hemma hos oss i Stockholm förstår varför.. Jag tittar på dom och tänker på min fina mamma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min lördag

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag in till Atlanta, själv. Jag tog tåg in, det gick väldigt smidigt. Eftersom jag är van vid tunnelbane systemet hemma var det enkelt att förstå systemet här, det var ganska så likt Stockholms.
Jag åkte till ett stort köpcentrum och gick runt i affärer. Shoppingutbudet här i USA är inte bra för mig.. jag köpte med andra ord lite för mycket grejer, idag också.

När jag fortfarande bodde i Seattle och berättade för folk som var därifrån att jag skulle flytta till Atlanta så sa alla att det verkligen är stor skillnad här mot i Seattle när det kommer till det mesta. Klimatet, människorna, byggnaderna, naturen, maten.. ja allt egentligen. Och så är det verkligen! Den här staden är så olik Sverige på alla sätt. (framförallt klimatet, träffade en svensk tjej här om dagen som redan har bott här i drygt ett år och ska stanna ett till, hon sa att förra året hade hon på sig shorts enda in i november) DET ser jag fram emot!
Här är det verkligen som man tänker sig att USA är!
Det är väldigt många svarta människor som bor här, om man kan utrycka sig så. Att dom flesta lever för hiphop/r&b musik är det inget tvivel om, på tåget kunde man höra musik ur nästan allas hörlurar och se hur dom rörde sig i takt till musiken. Deras livsstil verkar så härlig på något sätt!
Och att dom uppskattar tjejer som mig med blondt hår och blåa ögon är det heller inget tvivel om.. Så öppna och ärliga människor som det finns här borde vi verkligen få fler av i Sverige!

"You are so beautiful that I don't know what to say or do, and the fact that you're from Sweden just makes me fall in love"
Den kommentaren gjorde min dag.

Födelsedagar!

Kategori: Allmänt

Nu är den så kallade "födelsedagsveckan" hemma snart över. Först fyller min yngsta bror Isak år 8 juli, sen mellanbrodern Jakob 10 juli och sist äldsta brodern David 12 juli. Pappa prickade in sina barn ganska så tätt och jämt om man säger så. (Förutom med mig då.. 22 december liksom) KUL! Jag hade inte tackat nej till att fylla 21 nu 14 juli direkt. Men nej nej jag måste vänta i ett halvår!
Ville mest passa på att gratta allihopa här också! Inte klaga på att jag inte är 21 än..

Här är världens finaste bröder som jag saknar så oerhört mycket!

10 juli

Kategori: Allmänt

Det är sååååå varmt här! Och fuktigt. Min hud, mitt hår och mina naglar mår så bra!
Mitt på dagen är det för varmt för att vara utomhus (om man inte skulle ligga i en pool) så jag går till en park med Zain antingen på morgonen eller på eftermiddagen. Annars har vi varit inomhus. Jag tror att det kommer vara perfekt temperatur här efter sommaren.
Nu har jag hunnit se lite mer av området där jag bor, det är verkligen mysigt! Önskar att alla jag känner skulle ha möjligheten att komma hit!
Snart ska jag boka en weekend till Miami med några tjejer från Seattle om allt blir som vi tänkt oss. Det ser jag fram emot!

Här är en bild på huset.

Zain!

Kategori: Allmänt

Hur söt är den här lilla killen på en skala?

Framme!

Kategori: Allmänt

Flygresan hit till Atlanta gick bra! Jag sov 3 timmar av 4 så det gick snabbt. Flygplatsen var gigantisk! Trodde aldrig att jag skulle hitta till rätt rullband för väskorna, kändes som att jag gick och åkte tåg i en halvtimme, minst!

När jag klev ut från flygplatsen slog värmen mot mig precis som när man går ut från flygplatsen i Thailand. Det var ca 35 grader varmt och luftfuktigheten här är väldigt hög, det känns väldigt tropiskt och jag älskar det! Känner redan hur min torra hud tackar och tar emot!
Huset är helt nybyggt och superfint! Allt är väldigt fräscht och snyggt. Jag har en perfekt liten "lägenhet" ovanför garaget som är så mysig. Skönt att bo lite avskiljt från huset med egen ingång osv.
Den förra au pairen var här när jag kom men hon åker hem imorgon så mamman ska vara med mig hela veckan och visa mig allt.
Lilla Zain är en helt fantastiskt söt kille! Han charmade mig direkt. Jag ska se till att lägga upp någon bild på honom imorgon. Man kan drunkna i hans bruna ögon!

Nu kom jag precis tillbaka från min dagliga kvällspromenad, gick inte så långt som vanligt för att undvika att gå vilse..
Bara två minuter från huset fanns det en massa små jättemysiga barer och resturanger, affärer och små cafén. Det här området föll mig direkt i smaken, det känns verkligen annorlunda mot hemma vilket det inte riktigt gjorde i Seattle.
Jag har börjat packa upp mina saker och insåg ganska snabbt att alla långa byxor och tjocka tröjor inte kommer behövas packas upp än på ett bra tag!
Så underbart!!

Sista dagen i Seattle!

Kategori: Allmänt

Det är nu söndag eftermiddag här och jag är i stort sätt klar med min packning. Imorgon (måndag morgon här) kl 9.00 går mitt plan från Seattle till Atlanta.

I fredags hade vi grillkväll hemma hos Lotta med en massa tjejer, vi gick och la oss kl 05.30.. Det blev en del tjejsnack med andra ord!
Jag och Lotta trotsade tröttheten och gick upp i hyfsad tid lördag morgon för att åka in till Seattle, vi åt lunch och strosade runt i staden. Senare på kvällen möttes alla tjejer upp igen för middag på en resturang i Bellevue.
Min sista helg här har med andra ord varit toppen!

Juste det! I fredags var jag även hos frisören.. Jag gick av en slump förbi en redkensalong och de hade tid för mig med än gång. Något skakig satte jag mig i stolen, kändes SÅ konstigt att inte Emilia min kollega på salongen hemma skulle färga mitt hår.
Men det gick bra! Jag förklarade exakt vilken färg hon skulle använda och hur hon skulle göra. Jag sa aldrig att jag är frisör själv (hon sa däremot att jag va väldigt kunnig..) undra varför :)
Så, nu är utväxten borta och nu kom jag precis hem från en pedikyr. Jag är med andra ord helt klart redo för att resa vidare mot nya äventyr!

4th of july!

Kategori: Allmänt

Igår var det 4e juli här vilket innebär firande av "4th of july" som de flesta nog känner till. Jag vet knappt vart jag ska börja.. Jag hade en helt fantastisk dag! 
Vi började dagen med en mysig frukost allihopa, när hela packningen var klar för barnen som skulle flyga till Sverige senare på dagen så gjorde vi oss klara för parad! Vi åkte till Jackies föräldras hus igen för att barnen och jag skulle få uppleva en typisk amerikans 4th of july parad. 
Det var så kul att se, först kom alla barnen i området på sina cyklar och diverse färdmedel pyntade till max, sedan en orkester och sist en massa bilar, även dom utsmyckade till max! Folk lägger verkligen ner sin själ i den här dagen. Vart man än kollade såg man flaggor och annat i deras tre färger, rött, blått och vitt. 
Alla kastade ut godis till barnen som stod vid sidan om och kollade på så de hade varsinn påse som de samlade ihop allt godis i.
När paraden var över samlades alla i slutet av gatan för att äta hotdogs och andra amerikanska delikatesser. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan åkte vi hem igen och det var dags för familjen att sätta sig i bilen och åka till flygplatsen. Det blev lite tårar när vi sa hejdå. Det är konstigt hur fort man kan fästa sig vid små barn. Det sista alla tre sa var "I'm gonna miss you Anna, I love you" då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre.
 
UNDERBARA BARN!
 
 
Senare på eftermiddagen sprack himlen upp och det blev fantastiskt väder. Jag satte mig i bilen och körde till Maddys värdfamiljs lakehouse. Ett jättemysigt hus precis vid sjön. Vi solade och badade tills det blev kväll då vi åt god mat, kollade ut över sjön på alla fyverkerier och grillade marshmallows över öppen eld. Kunde inte bli mer amerikanskt! 
( sorry for writing everything in swedish Maddy & Joanna. I just wrote that we had a wonderful day and evening at Maddys lakehous witch included everything a 4th of july celebration should, I'm gonna miss you and hope to see you in Atlanta! ) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bra helg!

Kategori: Allmänt

I lördags morse klev vi alla upp tidigt för att åka på en liten utflykt. Joacim ville att jag skulle få se "skärgården" här innan vi alla flyttar. Vi åkte ut med en färja till en jättemysig liten ö, gick runt och kollade på allt möjligt och åt glass. Det påminde väldigt mycket om skärgården hemma, väldigt fint med andra ord!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen åkte jag in till Seattle till en tjej som heter Jennie, vi var på avskedsfest hemma hos en tjej som ska åka hem efter att ha bott här i två år. Vi grillade och satt på en filt på hennes gräsmatta i många timmar. Väldigt mysigt! Det är så varmt här för tillfället så man kan vara utomhus i bara klänning hela kvällen utan att frysa, underbart! 
Senare på kvällen åkte vi till Bellevue, en tydligen känd fotbollspelare härifrån hade housparty och vi var bjudna. det var en fest som innehöll det mesta en typisk amerikansk hemmafest ska innehålla. Vi badade i hans gigantiska utomhus bubbelpool, dansade och satt framför den öppna spisen som var utomhus på alltanen till sent på natten. (Jag kommer inte att lägga ut några bilder från festen här..) 
Hur som helst var det en lyckad kväll! Jag får träffa så otroligt mycket olika typer av människor här borta vilket är så himla kul!! 
 
Idag var det pridefestival här! Vi tog oss upp ur sängarna och åkte till downtown för att kolla på paraden. Det är lite av en tradition att göra hemma så det va kul att få uppleva det även här. Det var ganska likt som det är hemma fast självklart, MYCKET STÖRRE! Om jag hade sett allt innan så har jag sett ALLT nu, defentivit!