annaenander.blogg.se

Pottytraining

Kategori: Allmänt

För någon månad sedan fick jag i uppgift att börja potträna lilla apan här. Han kändes inte alls redo så vi la ner projektet!
Den här veckan har vi dock tagit tag i det igen. Nu har det gått mycket bättre och jag trodde aldrig att jag skulle bli så stolt av lite kiss i en potta. Och hur söt är han inte i sina små kalsonger?

World Market

Kategori: Allmänt

Igår kväll åkte jag till Dunwoody där Lisa bor. Det ligger ungefär 20 minuter ifrån mig utan trafik. I helgen fick vi syn på en affär som heter "World Market" vår första tanke var: MARABOU! Men den var tyvärr stängd då. Så vi gjorde ett nytt försök igår, och gissa om vi blev överlyckliga! Det fanns ingen marabou choklad tyvärr men mycket annat svenskt! Vi sprang runt där inne helt uppspelta. Lisa köpte med sig riesen, singoalla-kex och digestive. Jag köpte ballerina-kex och knäckebröd.
Så imorse åt jag knäckebröd med kokt ägg och kaviar på. Kan väl inte bli mer svenskt?

Hemlängtan

Kategori: Allmänt

Det här med hemlängtan var något jag funderade mycket på innan jag åkte. Hur kommer det att kännas? Kanske kommer jag inte längta hem alls? Eller kommer jag längta hem så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen?
Nu har jag väldigt snart bott här i USA i 4 månader, på lördag för att vara exakt så är det 4 månader sedan jag sa hejdå till mamma, pappa och david på Arlanda. 
Jag har pratat med många au pairer som säger att efter 3-4 månader så är hemlängtan som värst. Och så är det 
även för mig! Herregud vad jag saknar alla er där hemma. Nu börjar det verkligen kännas att jag har varit borta länge.
Även fast jag har hållt väldigt bra kontakt med de flesta av er så får jag nästan varje dag ta 10 minuter att tänka på vad det var som fick mig att åka från början. Vissa dagar har jag nästan packat väskan nämligen. 
Men jag antar att det här är en av de saker som jag lär mig under mitt år, hur fruktansvärt tacksam jag ska vara för hur fina människor jag har runt omkring mig i Sverige. Hur mycket familjen faktiskt betyder och hur man märker att man inte riktigt är hel utan sina närmsta vänner nära.
Att tänka på mina bröder gör ont lite överallt, jag har inte "vågat" skypa med Jakob och Isak än.. Jag vet inte om jag kommer bryta ihop fullständigt om jag får se deras små ansikten. Det räcker nämligen med att jag kollar på bilder på dom så börjar tårarna rinna. David ringer jag lite titt som tätt, ibland för att höra hur det går för honom på krogen nu när han är myndig och ibland gråtandes alldeles för sent på kvällen/natten svensk tid. Mamma pratar jag med minst en gång i veckan, oftast fler. Samtalen varar aldrig i mindre än en timme, hon är definitivt den jag pratar mest med och det är så skönt. Ibland gråter vi ihop och ibland skrattar vi, men jag får alltid ny energi när vi lägger på. Pappa pratar jag inte lika ofta med, men ändå tillräckligt. Hans lugn behövs verkligen ibland!
Och sen till mina vänner, som stöttar mig något så fruktansvärt. Vad hade jag gjort utan er? Som jag nämnde tidigare, jag är inte riktigt hel utan er. 
Men på något sätt tror jag att alla band blir starkare av att vara ifrån varandra en längre tid. Jag menar, jag kommer ju inte vara borta för evigt! Snart är jag halvvägs på min resa och fyfan rent ut sagt vad jag är stolt över mig själv. 
 
Oj det blev ett långt inlägg.. Kände att det var dags att skriva av mig igen. Nu ska jag snart gå och lägga mig. 
Godnatt!
 

23 september

Kategori: Allmänt

Jag tycker att det är så svårt vad jag ska skriva här hela tiden så det slutar med att jag inte skriver någonting alls..

I veckorna finns det inte mycket att skriva om, jag jobbar och tränar. Ibland möter jag upp tjejerna för en kaffe när vi känner att vi måste ses innan helgen.
Annars blir det under helgerna som jag hittar på saker. I fredags kväll åkte jag och pauliina till lisa och lagade tacos och pratade skit i alldeles för många timmar. På lördagen kände jag och Lisa att det var dags för köttbullar igen så vi tog oss till Ikea. Sedan gick vi runt i lite affärer, fick våra naglar fixade och hade en allmänt mysig lördag. På kvällen var det houseparty igen, jag körde och efter ca 2 timmar där åkte jag och Lisa och åt bagels istället!
Söndagen blev lugn, månadsmöte med alla au pairer på dagen och på kvällen obligatorisk middag på en resturang som heter chili med Lisa och Pauliina.
Känns som att äta är det enda vi gör om helgerna.. Men det är så underbart att kunna gå ut och äta på resturang för runt hundralappen. Man får passa på! :)

Tacos, ballonger efter ett kalas och två underbara tjejer!

15 september

Kategori: Allmänt

Och bara 45 dagar tills pappa och David kommer hit! Ingen är gladare än jag! :)

Jag har varit ledig fredag lördag och söndag den här helgen vilket har varit skönt. Lisa var också ledig i fredags så vi spenderade dagen och kvällen ihop. Igår kväll kom Lisa och pauliina hem till mig och drack lite vin och sedan åkte vi till en sky lounge. En bar längst upp i ett höghus, den var utomhus och det var så härligt att stå där uppe och kolla ut över Atlanta. En ställe vi definitivt kommer besöka igen!
Nu ligger jag i sängen nydushad i min morgonrock och ska nog snart klä på mig för att åka och äta middag med mina två tjejer. Vi har så himla roligt ihop!

Miami i bilder

Kategori: Allmänt

 
 
Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det defentivit inte var sista gången jag åkte till Miami under mitt år! 
Vi har haft så roligt och mysigt!
Jag kom tillbaka till Atlanta för några timmar sedan, flyget tog bara 1:30h vilket är helt underbart! Nu ska jag vila mina stackars fötter som är fulla av blåsor efter alla timmar i högklackat. 
Jag låter bilderna tala för sig.
 
 
 
 
 
 
Största drinken jag har druckit i alla fall..
 
 
 
 
 
Den här nattklubben var riktigt häftig! Hur stor som helst och senare under natten var det packat med folk, vi blev placerade vid ett bord där alkoholen aldrig tog slut.. "Värdinnorna" som blandade drinkarna vid borden var klädda såhär. 
 
Ps. Ja det finns fler bilder men som inte är lämpliga här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 september- MIAMI

Kategori: Allmänt

Om ca en timme beger jag mig till flygplatsen och vidare till Miami!
Jag återkommer med bilder efter helgen :)

31 augusti

Kategori: Allmänt

I torsdags va jag ledig hela dagen och jobbade några timmar på kvällen, igår var jag ledig hela dagen och kvällen och idag har jag varit ledig hela dagen men jobbat ett par timmar på kvällen. Mycket ledighet på en och samma gång vilket har varit skönt! Även om jag älskar lilleman så skadar det inte med ett litet break ibland.
Igår kväll hade jag tänkt att jag bara skulle vara hemma men så blev jag bjuden på houseparty igen och jag är ju inte den som är den så jag tog mig dit. Festerna är verkligen som på film! Hur mycket människor som helst (eftersom ALLA är bjudna) röda plastmuggar, dj som spelar musik, öl i stora dunkar som alla får gå och ta av, och alla älskar alla. Riktigt härlig stämning! Jag kommer sakna dom typerna av fester när jag kommer hem.
Idag åkte jag iväg till atlantic station när jag vaknade, det ligger ungefär en kvart från huset med bil. Det är ett ställe som jag verkligen gillar, istället för ett stort köpcentrum med affärer och resturanger så ligger allt utomhus och man går runt på små gator som det spelas musik på. Där finns HM så idag var det mest därför jag åkte dit. Det är konstigt att man vill handla där när det finns så mycket annat som inte finns i Sverige, men det är ett vinnande koncept när man behöver basplagg eller någon lite billigare fest outfit.

Den här bilden tog jag och jag undrar om man kan tröttna på utsikter som denna!