annaenander.blogg.se

29 oktober

Kategori: Allmänt

Zain har fått en jobbig förkylning som inte vill ge med sig. Men här är det okej att skicka dom till skolan ändå så han var där under förmiddagen och när vi kom hem somnade han direkt. Nu längtar han efter att gå till skolan och pratar glatt om vad han har gjort varje dag, inga tårar när han lämnas heller. Bara en puss och hejdå, 10 poäng för det! 
Eftermiddagen bestod av hostande, rinnande näsa och en allmänt trött och trotsig 2-åring vilket resulterade i bråk och skrik från oss båda. Men innan jag gick så kramades vi och blev vänner igen. Jag kan tänka mig att ni som bara ser alla söta bilder på honom inte kan tro att han kan vara ett litet monster och göra en tokig. Men tro mig, det här barnet har verkligen två sidor.. 

Nu har jag plockat iordning lite i min lilla lägenhet för IMORGON KOMMER JU PAPPA OCH DAVID!! Herregud det känns så konstigt, har inte riktigt förstått att jag verkligen ska få träffa dom än tror jag. När jag pratade med David tidigare idag i telefon sa vi "jaha, ses imorgon" va? gör vi? tänkte jag för någon sekund. Det ska hur som helst bli helt underbart att få träffa dom!

Älskade unge!

Kategori: Allmänt



Min relation till värdfamiljen

Kategori: Allmänt

Jag kom på att jag faktiskt inte har berättat så mycket om mina värdföräldrar, ingenting faktiskt i stort sätt. Så det tänkte jag passa på att göra nu för den som är intresserad. Alla frågar så mycket om hur det går med familjen osv så det känns som en bra lösning att skriva en sammanfattning här till er alla.

När man pratar om en au pair så är det någon som ska ta hand om barnen i familjen när föräldrarna själva inte har tid. Hon/han ska bo i familjen, leva i familjen och bli en ny familjemedlem. Jag vet många au pairer som stormtrivs tillsammans med sina värdföräldrar och nästan känner att det är mer deras familj än deras riktiga hemma.. Så är det inte riktigt i mitt fall. 
På ett sätt är det synd, för det är ju lite meningen på något sätt att man ska känna sig som en medlem i familjen och inte bara en anställd som jobbar där. För mig är det också skillnad eftersom jag bor utanför huset, vill jag inte se familjen på en hel helg så behöver jag inte. Det är lätt att undvika. Om jag vill. 
Och det är lite så det har blivit, båda mina värdföräldrar prioriterar sina jobb framför allt. Till och med lilla Zain väldigt många gånger vilket gör så ont i mitt hjärta, det får mig att känna mig ännu viktigare för honom. 
Men man får försöka acceptera att i USA är det annorlunda mot i Sverige när man får barn. Väldigt många föräldrar fortsätter att satsa på sina karriärer och det är klart att det inte blir så mycket tid över för ett barn då, som kräver i stort sätt all din uppmärksamhet och tid.

Om jag skulle välja på alternativen anställd eller familjemedlem så blir det anställd. Mycket handlar om vilka tider jag ska jobba, vad Zain åt till lunch, när Zain tog sitt nap, när han bajsade...ja ni förstår poängen. Ibland kan jag känna att dom glömmer bort mig lite. Samtidigt som dom är snälla, gulliga och omtänksamma på sitt sätt. Det är aldrig några problem om jag vill ha kompisar över eller besökande från Sverige. Bilen kan jag i stort sätt ha obegränsat när jag är ledig osv. (Vilket är väldigt viktigt i en stad som denna där det näst intill omöjligt att ta sig någonstans utan bil) 
Sen hade jag själv kunnat anstränga mig mer för att spendera tid tillsammans med dom men det är inget som lockar speciellt mycket heller. Vi kan äta middag någon gång ibland,(väldigt sällan båda två är hemma samtidigt i veckorna) men när det händer så har vi en trevlig stund tillsammans och sen går jag ut till mitt. 

Jag är okej med våran relation till varandra. Jag är en relativt självständig tjej som skulle bli tokig om jag VARJE gång behövde berätta vart jag skulle och när jag ska vara hemma igen. Så på så sätt är det skönt. Jag älskar att spendera tid med tjejerna här och få uppleva allt som Atlanta och USA har att erbjuda.

Jag skulle inte byta ut min familj. Även om det kanske inte är riktigt som man hade tänkt sig eller som många andra au pairer har det så trivs jag. Föräldrarna och jag är olika som personer och många gånger har jag svårt att förstå deras sätt att leva.
Men det får mig bara att känna ännu mer vilken bra familj jag har hemma i Sverige. 

Sen är självklart Zain en stor del i det hela. Herregud hur skulle jag kunna lämna honom? Jag vet att den dagen kommer att komma men jag försöker att inte tänka på det än. Hans mamma och pappa spenderar kanske 20 procent av hans tid tillsammans med honom och jag 80. Då förstår ni vad som avgör hur det här året i hans uppväxt blir. 
Även om han vissa dagar gör mig galen och vilja springa ut ur huset så är han en fantastisk liten kille som alltid kommer att finnas i mitt hjärta. 

Familjen



En av alla mysiga stunder när han hoppar upp i min famn och bara vill ha närhet. "I need a kiss" säger han väldigt många gånger under en dag. 

Halloween costume

Kategori: Allmänt

Idag prövade vi Zain's utklädnad för halloween, slutade med att jag hade en liten elefant springandes i huset! 





20 oktober

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit hem igen ifrån Savannah. Vilken mysig liten stad!


Lisa körde både dit och hem

Efter att vi checkat in på hotellet åkte vi till downtown och åt lunch och strosade runt










Trots trötta efter dagen så bestämde vi oss för att gå ut och se vad nattlivet hade att erbjuda




Idag efter frukosten så åkte vi för att kolla in stranden. Det är lågsäsong nu så det var ingen som var där för att bada, men verkligen fint!













Lisas mamma & pappa



Den här bilden får avsluta en återigen fantastik helg!



 

18 oktober

Kategori: Allmänt

Idag jobbade jag några timmar på eftermiddagen och sen åkte jag till flygplatsen och hämtade upp Lisa och hennes föräldrar, dom har varit i New York i nästan en vecka! Dom ska vara kvar här i Atlanta till onsdag nu innan dom åker tillbaka till Sverige. 
Vi åt middag tillsammans ikväll och dom bjöd med mig till Savannah imorgon, så gulliga! Savannah är en liten stad som ligger här i Georgia ungefär 3-4 timmar ifrån Atlanta. Vi kör dit imorgon bitti och tillbaka på söndag. 
Ska bli så kul att få se en till stad och komma bort en liten sväng. 
Filmen "The last song" spelades in i Savannah som många nog känner till.

Idag när jag var ute och körde lite tog jag ett par bilder genom rutan, det här är midtown. En del av Atlanta som ligger nära ifrån där jag bor.







Skolstart!

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis lämnat Zain på hans skola. Idag ska han bara vara där i en timme så jag sitter på starbucks en liten bit ifrån. Jag hade fått strikta order från läraren att bara lämna och gå, inte stå kvar när han blir ledsen så det gjorde jag. Jag tror att jag hann gå precis innan han började gråta.
Men det kändes i hjärtat att bara lämna honom sådär.. Kommer ihåg hur det var att lämna Isak på dagis när han var yngre och han bara grät och grät, det slutade alltid med att jag gick därifrån gråtandes också.. 
Idag fick jag verkligen anstränga mig för att hålla tillbaka tårarna. Antar att det är någon mamma instinkt som slår till. 

Ryggsäcken är nästan större än honom, mitt lilla hjärta! 



14 oktober

Kategori: Allmänt



Nu kom precis zain och hans mamma hem igen efter att ha varit hos mormor och morfar sedan i torsdags. Jag har med andra ord varit ledig torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag nu. Väldigt skönt! Men när jag hörde att dom kom hem sprang jag ner för att hinna pussa lite på lilleman. Efter såhär många dagar utan honom så saknar jag honom verkligen. 
Helgen har varit bra, har umgåtts väldigt mycket med Pauliina. Mysiga middagar och lite festligheter har vi hunnit med. I fredags var vi på en resturang/pizzeria där man får ta med sig sin egen dricka. Vi köpte med oss en flaska vin och delade på en pizza. Ett väldigt bra koncept enligt mig!

Idag måndag åkte jag för att uträtta lite ärenden. Köpte en massa hårprodukter och annat till mig, mamma och Sara som pappa och david ska få ta med till Sverige. Helt galet hur mycket billigare allt sådant är här jämfört med hemma. Andra människor inne i butiken bara kollade på mig när jag lastade upp alla flaskor vid kassan.. 


(Vintet kostade ca 6 dollar vilket motsvarar ca 40 svenska kronor, ja vi köpte två flaskor) 



6 oktober - söndag igen

Kategori: Allmänt

Veckorna här går så fruktansvärt fort! Är det likadant hemma? 
I fredags jobbade jag några timmar och vi hade fantastiskt väder så jag och Zain lekte utomhus nästan hela dagen och lyxade till det med amerikanska pannkakor till lunch. På kvällen gick jag till en resturang här i närheten med familjen och åt gott. Senare kom Lisa hit och vi bestämde oss för att gå ut. "Nu var det längesen vi hade en galen utekväll" sa vi till varandra innan... Och ja, vi kom hem alldeles för sent/tidigt beroende på hur man ser det med klackarna i händerna. Kul hade vi i alla fall! 
När vi vaknade på lördagen åkte vi och åt sushi och sedan skulle Lisa åka till flygplatsen för att hämta sina föräldrar från Sverige. Jag stannade hemma hela kvällen och badade och kollade på film.

Svenska pannkakor i all ära, men dom här med färska jordgubbar och syrap på är det inte heller mycket fel på.

Jag och Lisa innan vi gick ut.

Och här två bilder på hur vi såg ut när vi vaknade i min säng på lördagen:




Post

Kategori: Allmänt

Idag när jag öppnade brevlådan så såg jag ett ett kort med mormors handstil skrivet på. Det är så kul när jag får post! Hemma var det antingen räkningar eller en kallelse till tandläkaren, här är det jättekul att få brev!
Tack mormor och morfar, jag tänker på er med, varje dag! 
Jag har en anslagstavla i mitt rum som jag sätter upp alla kort på. 


30 september

Kategori: Allmänt

Månad igen och helgen har som vanligt varit bra! I fredags kväll åt jag och Lisa middag på en mexikansk resturang och drack margaritas.
Lördag morgon hämtade Lisa upp mig och vi åkte till Dunkin' donuts och åt frukost.. ibland får det vara okej! Sedan åkte vi till Six flags over Georgia, som Gröna lund fast självklart större. Det var mycket folk och långa köer men vi hann ändå åka många roliga berg och dalbanor. Lite senare på eftermiddagen kom även Jasmine (min värdmamma) och Zain dit, han åkte ett par karuseller och sedan åt vi middag. Runt kl 19 hade jag och Lisa varit där i 8 timmar så vi kände oss färdiga och åkte hem.
Söndagen bestod av inte  så mycket mer än bio på kvällen.
Jag tog tyvärr inte så många bilder i lördags men här är några stycken!
 
 
Fina Lisa!