annaenander.blogg.se

En vecka kvar till Miami!

Kategori: Allmänt

Woho idag torsdag är det exakt en vecka kvar tills jag åker till Miami!! Jag vet inte om jag har berättat tidigare vilka jag åker dit med men det är i alla fall 3 au pairer från Seattle. Dom flyger till Florida redan på lördag och ska bila ner till miami så jag möter upp dom där på torsdag. 
Jag ser verkligen fram emot en liten minisemester nu! Flyget dit var inte alls dyrt, det hade kunnat vara billigare om jag hade bokat lite tidigare men dum som jag är sköt jag på det lite för länge. Inget att göra åt nu men nu vet jag det till nästa gång. Vi ska bo på ett hostel. Det blir en ny upplevelse för mig, vi betalar runt 100 kr per natt.. Jag är väldigt skeptisk till detta men det ska nog gå bra. Det ser fräscht ut och väldigt mycket ingår till priset av ingenting. På deras hemsida står det lite frågor om deras regler och en av frågorna är bla "is there any curfew?" Vilket betyder "måste man vara tillbaka någon speciell tid på natten" (den översättningen var inte den bästa men ni förstår) svaret på frågan är i alla fall- are you kidding? This is Miami beach! 
Haha jag älskar det! 
 
 
 

Monkey

Kategori: Allmänt

Hur ska jag någonsin kunna klara av att lämna den här lilla apungen?

26 augusti

Kategori: Allmänt

Måndag igen och lika mysigt som vanligt att hämta upp min bebis från hans rum på morgonen. Han känns alltid större på något sätt när jag varit ifrån honom under helgen.
Helgen har återigen varit bra, jag älskar helgerna här!
I fredagskväll möttes jag, pauliina och lisa upp och åt mexikansk middag och gick på bio. På lördagen möttes vi upp igen i ett köpcentrum och kollade runt, på kvällen vankades det houseparty. Det är ett par killar som köper hus och har fester i då och då där alla är välkomna, det var väldigt amerikanskt! Verkligen som det är i filmerna. Innan vi åkte dit så var vi ett gäng au pairer hemma hos mig. Vi hade riktigt kul!

Jag och Lisa kom hem till mig runt 7 på morgonen så söndagen bestod till största delen av sömn och sedan sushi.

22 augusti

Kategori: Allmänt

Och 4 månader tills jag fyller 21!
Idag startade vi dagen med en lång och mysig frukost följt av cupcakes bak. Zain gillar att sitta och kolla när jag bakar, han hjälper mest till att smaka av smeten. Nu mera när jag kan vara hemma hela dagarna så har jag börjat laga en del mat, mat som tar tid och bakning som tar tid. Och jag har börjat tycka att det är riktigt kul!

När Z vaknade upp från sitt nap så åkte vi till ett "lekhus" där dom har en massa uppblåsbara grejer som barnen kan hoppa i och andra leksaker. Vi möte upp Pauliina och hennes två pojkar där, barnen lekte för sig själva och vi kunde bara sitta och prata. Perfekt!

Imorgon är det redan fredag igen, och jag ska gå till frisören och få mitt hår färgat äntligen. Det är läskigt men jag ser fram emot det, utväxten är inte rolig alls för tillfället!

https://cdn3.cdnme.se/4170005/7-3/pic_5216c1ceddf2b317e46b5684.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4170005/7-3/pic_5216c1ceddf2b317e46b5684.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4170005/7-3/pic_5216c231ddf2b312a27bb86b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4170005/7-3/pic_5216c245ddf2b320c88018d1.jpg" class="image">

20 augusti

Kategori: Allmänt

Idag efter frukosten så åkte jag och Z till Ikea. Mest för att jag ville köpa kaffe som jag glömde att göra sist. Äntligen gott svenskt mörkrost kaffe!
Jag trodde aldrig att man kunde uppskatta Ikea såhär mycket som jag gör nu och förmodligen kommer att göra resten av mitt år här. Mina värdföräldrar frågade om Ikea är lika populärt i Sverige som det är här, om folk köper möbler osv där. Eh ja, det kan man säga att det är svarade jag!
Jag köpte även hem potatisbullar som Z älskade, och dammsugare. Vi delade på en kanelbulle och åkte sen hem.

I söndags var jag på bio med Lisa och Pauliina, vi såg The Millers. Jätterolig film så när den kommer ut i Sverige rekommenderar jag verkligen att gå och se den. Dock kommer er bioupplevelse inte bli lika bra som min.. ni kommer kunna välja på att äta popcorn, hotsnacks eller godis. Jag kunde välja på nachos med ost, hotdogs, pizza, popcorn, godis och allt där emellan. Ni kommer heller inte sitta i en stol som går att fälla ner så att den blir som en säng.
Filmen var lite försenad så vi fick en gratisbiljett när vi gick ut, jag skulle kunna tänka mig att gå på bio där ungefär varje dag!

Nu har jag precis kollat på avsnittet av svenska hollywoodfruar, alltid lika underhållande! Saknar dock att inte kunna ligga i soffan tillsammans med mamma och kolla på det som vi brukade göra innan.
Klockan är nu 22.45 här och jag är dödstrött, att spendera en hel dag med en tvååring och efter det ett mördarpass på gymmet tar slut på de flesta krafterna.
Godnatt!

Att köra bil i Atlanta

Kategori: Allmänt

Jag tänkte berätta lite för er där hemma hur det är att köra bil här borta. Jag anser mig själv vara en ganska så erfaren bilförare, inte för att jag har haft mitt körkort i hundra år men för att jag har kört väldigt mycket och varit med om en del situationer. Jag är i stort sätt helt orädd när det kommer till att köra, (ibland är det bra och ibland mindre bra) men jag anser att det enda sättet att lära sig och utvecklas är att pröva!
Jag vet att mormor och morfar tyckte att det var läskigt när jag körde i Stockholm med alla filer och alla bilar överallt. Framförallt mormor, så mormor, bli inte för rädd nu!
Men trafiken här är helt galen! Kör du lite lite för sakta så ligger bilen bakom dig max 1 cm ifrån, kör du inte i samma sekund som det blir grönt tutas det direkt, ingen tänker på någon annan utan bara på sig själva. "Störst går först" gäller i alla lägen. (Min bil är inte stor)
Motorvägarna har alltid minst 5 filer i samma riktning, oftast 6 eller 7. Hastighetsgränser finns det självklart men det står också skyltat hur sakta du max får köra.. Tänk er att ligga längst till vänster och inse att man ska ta nästa avfart till höger och måste hinna byta ca 6 filer :)
Hur som helst så går det bra för mig. Jag tar mig fram varje dag. I början var till och med jag lite skakis men nu har jag börjat vänja mig vid tempot och hur jag på bästa sätt hänger med i den här trafiken.
Finns ingen bättre känsla än att sitta själv i bilen och köra fort på motorvägarna med hög musik!
Jag kör runt i en Toyota prius, det är en hybrid bil och om jag har förstått rätt så går den på hälften batteri som laddas när man kör och hälften på bensin. Den är alltså väldigt billig att köra, vilket självklart är perfekt!

17 augusti

Kategori: Allmänt

Sagt och gjort, igår var vi på manlig stripshow. Jag tänkte mig att det skulle vara ett litet ställe med inte så mycket folk, så fel jag hade! Vi kom till en jätte stor lokal med säkert över tusen tjejer! Kön in var huuuuur lång som helst, man fick gå in om man var över 18 år men självklart inte dricka någon alkohol om man inte var 21. Jag fick två svarta kryss ritade på mina händer efter att jag visat mitt legitimation. Dom betydde alltså att jag var minderårig, (det var väldigt lätt att tvätta bort dom där kryssen, inte för att jag gjorde det såklart men..) ibland undrar jag hur dom tänker här.
Hur som helst, det var en rolig upplevelse! Det var väldigt svårt att få några bra bilder. Vi stod ganska så långt ifrån så bilderna blev inte bra alls, tyvärr!!

Tidigare på dagen åkte jag och Lisa till Ikea för att äta köttbullar. Vi konstaterade båda att det är något speciellt med Ikea. Man känner sig hemma på något sätt. Det är så kul att det ser precis likadant ut som hemma. När vi var där riggade dom upp för kräftskiva på resturangen, vi hade dock inte tid att stanna för att delta.

Ikväll ska jag vara hemma och mysa med min lilla kille. Skönt med en sådan lördagskväll ibland också. Igår innan jag skulle åka iväg på kvällen fastande jag med honom i ungefär 10 minuter för att han ville pussas. Det är bland annat sånt som får det här jobbet att vara så bra.

15 augusti

Kategori: Allmänt

Äntligen! Var det lite svalare ute. Det känns så dumt att klaga på värmen.. Men det är faktiskt inte så skönt med över 30 grader när man inte kan ligga i en pool hela dagen. Kvällarna är underbara dock, när jag ska gå ut någonstans på kvällarna tänker jag alltid - just det en tröja om det blir kallt. Men vet ni? Inte en chans att det skulle behövas!! Hur ofta händer det i Sverige?
Så det känns dumt att klaga. Jag älskar sol och värme men inte mitt på dagen när jag måste dra en vagn upp och ner för gatorna. Så, idag var det svalare ute och jag och Z började dagen med att gå till en lekpark sedan tog vi en lång promenad och avslutade på ett fik, jag drack gott kaffe och lilleman drack sin äppelsås och åt sina kex.

Nu ligger han och sover men kommer nog snart vakna. Det är väldigt skönt att få ett litet break såhär mitt på dagen då jag kan prata i telefon, kolla på tv eller vila en stund.

Nu hör jag små ljud där uppifrån rummet, "Anna, blomma, bebis, bajs" det betyder att han vill komma ner.. Han är så duktig på att prata svenska! Och det är alldeles för kul att lära honom ord och meningar som kanske inte är jättepassande.

Nej nu ska jag sluta skriva och gå upp till min bebis och fortsätta den här dagen tillsammans med honom. Som ett team. För det är precis vad vi är.

.

Kategori: Allmänt

Jag är ganska så känd bland mina vänner att ofta lyckas lägga väldigt opassande, omsarta och allmänt korkade kommentarer.. Jag vet om det och står för det! Men i lördags så la Lisa en annan svensk au pair en så otroligt bra kommentar och jag är så stolt över mig själv att det för en gång skull inte var jag.
När vi alla tre tjejer satt hemma och drack lite vin innan vi skulle ut så spelade vi också kortspel, eftersom att Paulina inte är från Sverige så pratar vi engelska med varandra så att alla förstår, men när jag frågar Lisa "vad heter knäckt på engelska?" Svarar hon "I think it's joker"
Vi fick oss ett väldigt gott skratt! Hahah
Jag ska nu också tillägna denna tjej en bild från kvällen.

Den andra bilden hittade jag i min telefon dagen efter, ni vet när "man ska kolla igenom bilderna från gårdagen" haha ja vad ska man säga..

14 augusti

Kategori: Allmänt

Jag är verkligen en dålig bloggare.. Önskar att jag hade mer energi och idéer till att skriva här men jag har tyvärr inte det.
Dagarna flyter på och jag har nu börjat komma in i någon så kallad vardag, varje morgon går jag upp och spenderar den tillsammans med Z och i 10 timmar framåt. Mellan klockan 17-18 kommer mamman hem och jag blir ledig. Då är jag oftast helt slut men kämpar mig motvilligt iväg till gymmet. Veckodagana blir oftast inte mer händelserika än så. Nu på fredag kommer jag nog vara ledig hela dagen vilket jag ser fram emot! Tror att jag ska ta mig en sväng till Ikea, jag är väldigt sugen på delikatobollar nämligen! Jag har börjat leva något slags "nyttigt" liv i veckorna så jag får lov att unna mig lite när helgen kommer.
Det är också under helgen som det blir att man träffar människor och gör saker. I lördags var jag ute med Lisa och Paulina, en svensk tjej och en dansk. Vi dansade i många timmar och hade en väldigt händelserik och rolig kväll!
Nu på fredag kväll ska vi förmodligen gå på manlig stripshow (jag återkommer med bilder) det blir nog en upplevelse för sig.

Det är för övrigt helt sjukt att om 21 dagar har jag bott här i USA i 100 dagar!!
Jag ska försöka att ta mer bilder och blogga mer.

5 augusti

Kategori: Allmänt

Måndag igen, det är så skönt när helgen kommer men ändå så saknar jag lilla Z så det känns bra att träffa honom igen. Den här helgen träffade jag nästan inte honom alls. Jag hade en bra helg som innehöll lite festande.. Jag ska inte gå in på några detaljer mer än att jag kom hem kl 9 på söndag morgon.. Vi hade kul med andra ord!

Imorse när jag borstade tänderna på Z så sa han "nice dress Anna" det känns som att han redan har utvecklats sen jag kom hit för en månad sen, han pratar mer och mer för varje dag. Det är så kul!
Idag hade vi en lång morgon i soffan tillsammans innan vi åkte till en lekplats, vi avslutade dagen med att åka och äta glass (reglerna är lite annorlunda med mig)

2 augusti

Kategori: Allmänt

Redan augusti? Vart tog tiden vägen?! Dagarna rullar på här borta, veckorna går så fort! Nu i helgen ska det bli riktigt varmt här, dom säger att det kommer kännas som ungefär 40 grader.. Så imorgon ska Camilla samla ihop ett gäng tjejer för en dag vid poolen innan hon åker hem.

Igår fick jag brev på posten igen, den här gången från mamma och pappa. Jag blev glad men kunde inte hålla tillbaka tårarna. Z var så gullig och pussade på mig och sa "anna är bäst" (ja jag lär honom lite svenska)
Ett fint armband låg det i paketet som jag nu har tillsammans med mitt andra armband som jag fick av min fina vän Malin innan jag åkte.

Vi har även börjat potträna här hemma, det är ett krav från skolan som Z ska börja på att han går på potta. Jag tycker det är lite för tidigt med tanke på att han bara är två år men vi gör vårat bästa! Jag har torkat upp mycket kiss från golvet med andra ord..