annaenander.blogg.se

30 januari - snö i Atlanta

Kategori: Allmänt

Ja tro det eller ej men i tisdags kom det snö här! Det är väldigt väldigt ovanligt för Atlanta, sådan här kyla och snö når oftast inte ner såhär långt söder. Vi fick höra att det skulle börja snöa i tisdags under eftermiddagen, och klockan 1 snöade det ganska ordentligt vilket gjorde att folk började röra sig från sina jobb. Ca 3 miljoner människor gav sig alltså ut på vägarna samtidigt vilket resulterade i totalt kaos! Det blev stopp på alla motorvägar, ingen kunde köra och vägarna kunde inte heller behandlas med salt. Här finns det inget som heter vinterdäck så antalet trafikolyckor är skrämmande. Jag hämtade Zain från dagis vid 11.30 SOM TUR VAR! Så vi hamnade inte i någon trafik. Men många barn fick sova kvar på sina skolor eftersom deras föräldrar inte tog sig dit. Folk satt fast i sina bilar i över 14 timmar. Många lämnade sin bil på motorvägen och började gå efter 7-8 timmar och gick till närmsta mataffär eller liknande där de sov på golven. Min värdmamma kom till Atlantas flygplats på kvällen och fick spendera natten där för att sedan lämna kvar bilen på flygplatsen och ta ett tåg hem dagen efter. Motorvägarna var alltså packade med bilar hela natten och även i onsdags under dagen. 
Nu kan man undra hur mycket snö det då kom.. Ungefär 5 cm...
Men som sagt, här är folk inte förberedda eller har utrustning och resurser för snö så därav kaoset.
Igår var allt stängt och man fick inte ge sig ut på vägarna pga av isen, vi var alltså fast i huset och samma sak idag. Men i eftermiddag ska det bli varmt igen så allt kommer smälta bort. I helgen väntar 17 gradig värme. Himla märkligt klimat. 



Jag tog ut Zain en stund för att han skulle få uppleva snön. Bor familjen kvar här så kan det vara sista gången han ser snö på väldigt många år. Han har inte några riktigt snövänliga kläder men vi gjorde det bästa av vad vi hade! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här: